vlado_fidera
Регистриран на: 12 Сеп 2009 Мнения: 24
|
Пуснато на: 14 Окт 2009 15:02 Заглавие: РИБЕН КЕБАП |
|
|
ПРОДУКТИ: Риба нарязана на порции, кафена чашка олио, глава лук,парчета праз лук,чесън,морковче, картофки,чушчици,патладжан,зелен фасул,грах, доматено пюренце, 1-2 супени лъжици брашно за сгъстяване
ПОДПРАВКИ:черен пипер на зърна,листенце дафинов лист,зърна две бахар,сол.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:в тенджера се сипва кафена чашка олио и в нея задушаваме до готовност нарязана на порции риба.След около 15 мин добавяме лук,праза,чесънче,морков.Щом омекнат прибавяме картофките,чушки,патладжан,зелен боб,грах от консерва.Доливаме малко вода/зеленчука ще си пусне/ и 1-2 супени лъжици доматено пюренце.Оставяме тази вкусотия да къкри на тих огън около 1 ч.Ако е рядък сгъстяваме с брашното 1-2 суп.л-ци.При сервиране по желание поръсваме с нарязан на ситно магданоз и препечени люти чушленца.Тук бирата просто е задължителна.Назраве! _________________ ФЕН НА ФИДЕР РИБОЛОВА
НЕ САМО С НОЖ И ВИЛИЦА В РЪКА МОГА АЗ ДА ГИ ЛОВЯ
РИБОЛОВНА ШКОЛА НЕГОВАН |
|