dimgodim

|
Пуснато на: 13 Окт 2009 10:18 Заглавие: Закриване на риболова :( |
|
|
Май сезона си отиде да го е.... Настана студ и лед скова земята беше написал некой си....Та затова аз натоварих цялата цигания и в Събота сутрин с колегата Драго потеглихме към голямата река. В 9.00 вече бяхме в Оряхово, но като простигнахме вятъра се опитваше да потопи шлеповете в реката Беше немислимо да влезнем с лодката, така че извадихме спининга и беж по брега да търсим щуки и респери. Първата ми рибка беше попче около 3,5 сантиметра Рекох си ако ще ги ловя все такива "големи" риби ще се хвърля в дунава - отщя ми се Да ама веднага една писалка ( мерна ) взе че ме спря баш когато свалях дрехите и тръгвах да се давя
Спасих се от удавяне и продължих да замятам. Имахме удари на още 2 щучлета и един респер, ама се откачиха. Към обяд вече ни писна и седнахме на супичка с ракийка да сгреем крайниците . От там духа не духа влезнахме с лодката в реката, където вятъра и вълните ни подхвърляха на къде си искат, но лудото си е лудо. Кльонкахме до тъмно, но така и си останахме с един удар и нищо повече.
Вечерта естествено удавихме мъката в ракия и на сутринта отидохме пак да гоним михаля ( респера) То взе че удари един хулиган на спинър 28гр.
Хвърляхме още известно време и айде пак в лодката, че времето го утиши и реката стана глдака на тепсия. След 3-4 часа кльонкане на колегата му удари хубава риба, но така и не излезе за фото. Откачи се под лодката мама и стара. Това поне ни посъбуди иначе почти се бяхме отказали А е тоя младеж вече ни отрезви окончателно и се усмихна за фото
И това се оказа най-вероятно и последната риба на кльонк за сезона, щото като гледам Дедо Мраз дойде
Айде и един пейзаж за край на разказа:
 |
|